Termal Konfor
TS EN ISO/IEC 17025 standardı kapsamında akredite olan İNTERTEST LABORATUVAR olarak, Çalışma ortamındaki Termal Konfor ölçümlerini yapmaktayız. Tüm ölçümler yasalar ve yönetmeliklerde belirtilen metot, cihaz ve ölçüm teknikleri ile konusunda uzman personellerimiz tarafından yapılmakta olup ölçme ve değerlendirme sonuçları rapor halinde sunulmaktadır.
Çalışma ortamında termal konfor şartlarını sağlayan faktörler, uygun sıcaklık, nem, hava akım hızı ve radyan ısıdır. Termal konfor şartlarını sağlamayan ortamlar, çalışanlarda ısı çarpması, deri bozuklukları, moral bozukluğu ve dikkat dağınıklığına sebep olduğundan iş kazalarının artmasına ve verimin düşmesine sebep olmaktadır.
Termal Konfor Faydaları
Termal Konfor ölçümü yaptırarak çalışanların ortamdaki sıcaklık, nem ve ısı gibi faktörlerden kaynaklanan meslek hastalığı, sağlık ve güvenlik risklerinden korunmaları için gerekli tedbir ve önlemlerin alınmasını belirleyebilirsiniz.
- Kazanların verimliliğini artırmak
- Yakıt ve gider tasarrufu sağlamak
- Emisyonları azaltmak
- Emisyonları limitlerin içinde tutmak
- Üretim prosesinde kaliteyi artırmak
Termal Konfor Hizmet Kapsamlarımız
- Çevre Sıcaklık Ölçümü
- Nem ve Nem Sıcaklık Ölçümü
- Hava Akım Hızı Ölçümü
- Radyan Sıcaklık Ölçümü
- PMV: Çalışanın Ortamı Algılama Değeri
- PPD : Çalışanların Memnuniyet Değeri
- WBGT : Isının Çalışan Üzerindeki Baskısı
İş Güvenliği Ölçümü Nasıl Yapılır?
İş güvenliği ölçümü için işverenin istediği hizmet türüne göre bir hazırlık yapılır. İşletmenin yetkilisi ile yapılacak işlemler konusunda görüşülür. Bu görüşmede aynı zamanda ölçüm öncesi bir planlama yapılır. Daha sonra ise cihazlar, çalışma alanları ve çalışanlar üzerinde bazı ölçümler yapılır.
İş Hijyeni Ölçümleri Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?
İş hijyeni ölçümü hangi sıklıkla yaptırılacağı konusu ‘İş Hijyeni Ölçüm Test ve Analizi Yapan Laboratuvarlar Hakkında Yönetmelik’ tarafından belirlenmiştir. Buna göre;
- İşyerinde yada çalışanın kişisel maruziyetinde bir değişiklik meydana geldiği durumlarda
- İşyeri doktorunun yada iş güvenliği uzmanının gerekli gördüğü durumlarda
- İşyerinde yapılan dış denetimler sonucunda tekrar istenme durumunda
- Ulusal veya uluslararası standartlara ve kullanılan metoda göre
- En az yılda 1 defa
iş hijyeni ölçümü yaptırılması gerekmektedir.
İşyeri kazaları ve meslek hastalıklarından ölümler hem ülkemizde hem de dünyada azımsanmayacak kadar çoktur. Alınacak tedbirler ve zamanında gerçekleştirilecek kontrol ve denetimler bu ölümleri ciddi oranda azaltacaktır. Yapılmayan kontroller ve ölçümler işyerlerine de maddi ve manevi kayıplar verdirmektedir.
Bu kayıpların önüne geçmek için yapılması gereken doğru ve objektif kontrol mekanizmalarını devreye sokmaktır. İş Hijyeni ölçümleri bu anlamda önemli bir mekanizmadır. İş hijyeni etkileri yapılan düzenli kontrollerle kendini gösterecektir. Bu noktada İntertest Ölçüm Laboratuvarı tarafsız ve güvenilir bir kuruluştur.
İş Hijyeni Ölçümlerini (ISG Ölçümleri) Kim Yapar?
İş hijyeni ölçümü yetkilendirilmiş laboratuvarlar tarafından yapılmaktadır. Yeterlilik belgesi ve akreditasyon Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verilmektedir. Bu ölçümleri yapacak laboratuvarların yeterlilik belgesi olup olmadığı mutlaka kontrol edilmelidir. Bu laboratuvarların listesi ise İSGÜM internet sitesinde yer almaktadır.
İntertest Ölçüm Laboratuvarı gereken tüm şartları yerine getirerek akreditasyonu sağlamış bir kurumdur. TÜRKAK tarafından iş güvenliği ve hijyeni konusunda yetkilendirilmiştir. Uzman kadrosu ve profesyonel hizmet anlayışı ile iş güvenliği ve hijyeni ölçümleri konusunda gerekli her türlü hizmet verilmektedir.
İNTERTEST ÖLÇÜM LABARATUVARI Gaziantep merkez olmak üzere; Adana, Mersin, Osmaniye,Hatay, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Kayseri ve tüm Türkiye’ ye Periyodik Kontrol ve Muayene, Elektriksel Ölçüm, İş Hijyeni ve Güvenliği, Temiz Oda Alan Validasyon ve Çevresel Ölçüm hizmeti verebilmektedir.